Ararat

 

 

expeditie.ararat@gmail.com

Mail: info@nuhararat.com

Mail: nuhararat@hotmail.com

 

Phone: +31 6 48 38 68 09

Phone: +90 212 532 34 26

Phone: +90 212 532 99 86

 

Ararat in Oost-Turkije

Anasayfa > Ararat in Oost-Turkije

 

Ontdek Mount Ararat in Oost-Turkije en de   cultuur en geschiedenis van de omgeving!

 

 

Mount Ararat in het noordoosten van Turkije, in de buurt van de Armeense grens, wordt steevast genoemd als de plaats waar de Ark van Noah landde. In samenwerking met Nuhararat Bureau voor Toerisme (www.nuhararat.com), opgericht door "Parasut" Ahmet Ertugrul en zijn team van specialisten, is een unieke, culturele en vooral avontuurlijke vakantie samen gesteld. De deelnemers zullen de prachtige omgeving van de Mount Ararat uit de eerste hand ervaren. Er is ook uitgebreid tijd ingeruimd om een ??aantal culturele hoogtepunten, zoals de historische stad Ani, te bezoeken. High light is een 2-daagse tocht op Mount Ararat. Met een echt basiskamp en interessante excursies etc. Het draait allemaal om de mystiek van de berg. Er wordt gezegd, dat Parasut de resten van de Ark van Noah heeft gevonden. Hij deelde het nieuws met de wereldwijde media, waardoor Turkije, en vooral de regio rondom Mount Ararat, een grote naam in de wereld maakte. Jarenlang heeft hij in het toerisme gewerkt vanuit  Dogubayazit, de stad aan de voet van de berg. Talrijke buitenlandse toeristen zijn zijn vrienden geworden. U kunt er daar een van zijn. Hij is in de wereld uitgegroeid tot een bekende persoonlijkheid als de ontdekker van de Ark in 2008.
Het programma begint op woensdag 12 juni tot het einde van oktober. De all in prijs (2 teams van 10 personen) betaalt slechts € 1.299,00 all-in voor deze geweldige ervaring van tien dagen. De organisatie biedt het benodigde  equipement GRATIS aan. De deelnemers hoeven alleen hun persoonlijke bezittingen mee te nemen. Het programma kan op maat worden aangepast.
Er zijn worden tegelijkertijd 2 trips georganiseerd. De start zal in Kars of Van zijn. De teams ontmoeten elkaar halverwege! De potentiele deelnemers kunnen Charlotte Geerts voor meer informatie bellen; 06 48 38 68 09


DAG 1:

Amsterdam (Schiphol)-Istanbul Airport pick up en vervoer naar het hotel. Gevolgd door een rondleiding door de stad met bezoeken aan de Sultan Ahmet Moskee, de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis en de Galata-toren.


DAG 2:

Istanbul Ataturk Airport - Kars Airport Een bezoek aan de stad Kars. Fort, kerken, begraafplaats en kloosters en een busreis naar de nabij gelegen oude stad Ani. Vervoer naar het 3 sterren SIM-ER Hotel en diner.


DAG 3 :

Van Kars met de bus naar Doğubayazıt. Op de route wordt er gestopt bij de beroemde Salt Caves van Tuzuluca gevolgd door een bezoek aan de oeroude Nomaden, die nog steeds door dit gebied trekken. Dan met de  bus terug naar het 3 sterren SIM-ER Hotel gevolgd door een diner.


DAG 4 :

Vroeg in de ochtend met een jeep naar 2.500 meter op de berg Ararat. Onder deskundige leiding wordt er op de zuid helling naar het basiskamp op ruim 3.000 meter geklommen. De bagage wordt door zogenaamde horse carriers omhoog gebracht. Daar wordt in ‘originele’ stijl gekampeerd, geacclimatiseerd en ’s avonds is er een uitgebreide barbecue. Er wordt in tenten in het basiskamp geslapen.


DAG 5 :

Na een traditioneel gezamenlijk ontbijt zijn er diverse mogelijkheden. Voor ieder wat wils. Zoals  bijvoorbeeld een tocht op de berg met speciale aandacht voor de inheemse dieren en flora van de berg, bergbeklimmen of wandelen. ’s Middags kan iedereen naar eigen goeddunken invullen. ’s Avonds is er een kampvuur en diner in het basiskamp.


DAG 6 :

Terug per jeep naar Dogubayazit. Dan een bezoek aan 's werelds tweede grootste meteoor krater van 60 meter diep en 35 m breed. Met de bus naar het werkelijk schitterend gelegen İshak Paşa Paleis, uit het Ottomaanse Rijk. Met de bouw is in 1685 begonnen en eindigde in 1784. Het duurde 99 jaar om dit paleis met 95 kamers te bouwen. De bekende architect Selcuk, de kunstenaar van het Ottomaanse Rijk en Perzië, was daar verantwoordelijk voor. Tegenover het Paleis bevindt zich de oude Dogubayazit Moskee van 420 jaar oud. Daarna is er een bezoek aan de thermale bronnen waarbij de deelnemers de mogelijkheid hebben om te zwemmen en te ontspannen. Daarna met de bus terug  en naar het SIM-ER Hotel in Dogubayazit.


DAG 7 :

Met de bus van Dogubayazit naar Van. Onderweg is er een bezoek aan de Muradiye Waterfall gepland. Dan naar het hotel dat direct naast het meer ligt om te ontspannen en te zwemmen. De accommodatie is het 4 sterren Merit Hotel aan de kust van het meer van Van. Bekijk de zonsondergang.


DAG 8 :

Na het ontbijt in het hotel wordt het Van Hosap Kasteel bezocht, het centrum van het Koninkrijk van Urartu. Daarna met de veerboot naar het eiland Akdamar. Picknick lunch waarbij met speciale Van Lake vis geserveerd wordt. Na de lunch is er de gelegenheid om te zwemmen in het kristalheldere water rondom het eiland. Dan terug met speciale aandacht voor de Van katten. De enige kattensoort met twee verschillende oogkleuren. De dag eindigt met een schitterende zonsondergang bij het kasteel van Van waarna er wordt teruggekeerd naar het hotel.


DAG 9 :

Ontbijt en vrije ochtend, zwemmen etc. Na de lunch vertrek naar de luchthaven en vliegen naar Istanbul. Aansluitend vervoer naar hotel.


DAG 10 :

Na het ontbijt bezoek aan de Grand Bazaar om inkopen te doen en vervoer naar de luchthaven en terug naar Amsterdam.


FOTO